Flytt av klubbutvecklingsmöte

Vi har beslutat flytta fram det planerade klubbutvecklingsmötet, nytt datum kommer att annonseras via hemsida samt mailutskick.


Påminnelse Klubbutvecklingsmöte

Glöm inte bort att anmäla er till klubbutvecklingsmötet 10/12 på Ansia. Sista anmälan är 4/12

Inbjudan


Jobb i bäcken

Det har redan börjat frysa igen i trumma under vägen vid garaget, tur vi hann ta tag i det i tid.. Besvärligt när temperaturen pendlar. Men nu har vi fullt flöde så det ser bra ut.


Golfkalaset 2019

Glöm inte bort att anmäla er till Golfkalaset 2019. Anmälningstiden går ut i morgon 19/11. Inbjudan finns här på hemsidan!


Kyligare Fredag

Betydligt kallare idag, bra tycker jag då det inte vid denna töperiod hann bli alltför blött och därigenom skapa ett islager på banan. Nu finns det fortfarande en syrerik miljö för gräset. Hoppas vi kan hålla oss på minussidan framöver och att det kommer mer skyddande snö. Vi har redan uppmärksammat skidspår på banan. Som jag skrivit många höstar tidigare är det jätteviktigt att vi inte beträder gräsytorna i detta läge. Skidspår som anläggs när snömängden är så liten kommer att skapa skador till kommande säsong. Önskar er alla en trevlig helg!


Truckjobb

För närvarande genomgår vår gamla cushmantruck en behövlig renovering. Plåtjobb, kopplingsbyte och allmän uppfräschning står på agendan. Sen kommer vi ha en truck som kommer jobba för oss i många år framöver.


Lycksele GK + Svensk Golf

Eftersom Svensk Golf övergår till en prenumererad tidskrift 2020 har Lycksele GK inlett ett samarbete med Svensk Golf.

På detta vis får alla Lyckseles medlemmar ett specialpris (239 kr hela året ut) där även Lycksele GK får ett bidrag på 40 kr per tecknad prenumeration. Detta bidrag är tänkt till klubbens juniorverksamhet.

Du tecknar din prenumeration av Svensk Golf via nedan länk:

Beställ prenumeration av Svensk Golf

*Svensk Golf slutar att utkomma som gratistidning i maj 2020. Ordinarie pris för prenumerationen kommer vara 399 kr.

Nytt om Svensk Golf:

Svensk Golf är en självklar vän i varje svensk golfares liv som vi kommer att fortsätta utveckla med smarta instruktionstips, djupa och matnyttiga utrustningstester och de mest läsvärda reportagen från svenska golfbanor samt intressanta möten med golfprofiler och spännande besök på utländska golfdestinationer. Allt för att göra ditt golfliv bättre och roligare. Svensk Golfs motto är att ”inspirera dig till bättre golf” och det gör vi genom att jobba med Sveriges skickligaste golfskribenter och fotografer samt de allra kunnigaste tränarna och experterna.

Vad händer med Svensk Golf under 2020?

Under 2020 kommer tre utgåvor av Svensk Golf att skickas ut precis som vanligt. Från och med nummer fyra kommer affärsmodellen för tidningen att förändras, då distributionsavtalet med Svenska Golfförbundet upphör, och övergå till att bli en prenumererad produkt. Därefter kommer Svensk Golf att producera sex utgåvor av tidskriften mellan maj till december 2020.

Vad kan läsarna förvänta sig av Svensk Golf i den nya modellen?
Svensk Golf vill fortsätta hålla fast vid mottot att ”inspirera dig till bättre golf”. Bättre golf kan handla om allt från att få matnyttiga och genomtänkta träningstips som gör att du spelar bättre golf till att du inspireras att vidga dina vyer och upptäcka nya golfbanor runtom i landet, eller utanför Sverige. Vi lägger mycket krut idag på våra olika utrustningstester, men det är ett exempel på ett område vi vill vässa ytterligare för att kunna ge vår läsekrets ännu bättre vägledning inför köp av allt från järnset till avståndsmätare. Vi vill vara som den där golftokiga kompisen som du kan snacka golf med hur länge som helst och fråga vad som helst, allt från tävlingar eller nya drivers till vilka som är Sveriges roligaste, vackraste eller bästa banor.

Vilka innehållsmässiga fokusområden får nya Svensk Golf?
Alla våra läsarundersökningar ger ett tydligt kvitto på att vår läsekrets uppskattar Golfskolan med alla dess olika instruktionsavsnitt, våra utrustningstester samt våra banbesök och reportage från Golfsverige. Det är tre viktiga områden för oss att producera ännu bättre innehåll om. Självklart ska du också få möta de mest intressanta svenska golfprofilerna, från proffs till unika eldsjälar, och så ska vi krydda läsupplevelsen med riktigt bra berättelser från när och ibland även fjärran.


En helg fylld med golf

Under helgen har vi genomfört årets planeringskonferens på Medlefors i Skellefteå. Representanter från oss var Daniel, Nisse samt Maria. Naturligtvis fanns även Michael på plats men i egenskap av NVGF ordförande. Planering inför 2020 i distriktet, information från SGF och många givande diskussioner har det varit. Glädjande för vår del är att i Juni kommer ett breddläger för juniorer att genomföras på Lycksele Golfklubb. Helgen avslutades med sedvanligt höstårsmöte där två nya ledamöter valdes in i NVGF:s styrelse. Ulrika Hallnor AjrGk samt Curt Söderström UmGk är det nya i styrelsen. Michael Sikström fick förnyat förtroende på ordförandeposten.


Golfkalaset 29/11

Inbjudan till Golfkalaset


Service av småmaskiner

Vi har nu anställt Tobias Lingvald som mekaniker/banarbetare och genom den satsningen erbjuder vi nu en möjlighet att reparera och serva era småmaskiner typ snöslungor, gräsklippare, röj och motorsågar, isborrar mm. Montering och uppstart av nya maskiner. Vi erbjuder även däckskifte, batteribyten och andra mindre fordonsjobb på bil, skoter, atv. Kontakta Daniel för info och priser. Vi kan även erbjuda hämtning och lämning inom tätorten till en låg kostnad. Samtliga intäkter går naturligtvis rakt in i klubbkassan och möjliggör därmed fler investeringar i vår bana.


Banan stängd

Snö över hela banan samt minusgrader gör att banan nu är stängd för säsongen. Arbetet med att märka upp för skoterleder samt övriga ”införvintern” jobb kommer genomföras.


Provisoriska greener

Idag har vi stängt de ordinarie greenerna för säsongen, kvarvarande säsong kommer att spelas på de provisoriska! Höstgreenfee gäller 100:-


Frost samt hålpipning

Ännu en gång vill jag trycka på allvaret att inte beträda en frostig bana. Detta gäller alltså hela banan. Greener, Foregreen, Fairway, Ruff samt Tee:s. Det är alltså spelförbud till all frost är borta! Skador som uppkommer nu under hösten kommer inte läka förrän långt in på nästa säsong. Vänligen respektera detta. Idag har vi gått över till att spela på de provisoriska greenerna då pipluftning nu genomförts med bra resultat.


Luftning av green

Som tidigare är kommunicerat tänker jag mig att vi spelar på ordinarie greener denna vecka. Planerat datum för pipluftning är nu Måndag 7/10 Efter luftningen spelar vi resterande säsong på provisoriska greener. Kommer hålla er uppdaterade här på hemsida löpande om eventuella ändringar i planeringen.


Ny flik under Klubben

I menyfältet ovan har vi under Klubben infört en ny flik ”klubbutvecklingsprogram”

Här kan du läsa om Klubbutvecklingsprogrammet vision 50/50


Höstgreenfee

Måndag 30/9 går vi över på höstgreenfee som ligger på 125:-

Välkomna till oss!!


Höstplanering

Vi kommer idag att klippa greener samt håla om. Tanken är att spela på de ordinarie greenerna även under nästa vecka. Pipluftning samt stängning av ordinarie greener planeras just nu till V.41 men som vanligt är det väder som styr. Vidare kommer röjning utföras under hela hösten samt utfyllnad av håligheter i ruffarna. Fairways kommer släppas upp liksom greenområden och tee:s. Dress kommer utföras på vissa foregreens om markförhållanden tillåter, har varit alldeles för blött de senaste veckorna för att kunna köra ut med dressvagnen då vikten av denna skulle ha orsakat stora skador då den har en betydande vikt. Vi har även två fotbollsplaner som ska luftas samt dressas. Så jag håller tummarna att vädret är med oss. Önskar alla viktiga funktionärer lycka till på morgondagens funktionärsgolf!!


Årets funktionärsgolf

Glöm inte bort att anmäla er till årets funktionärsgolf som spelas Lördag 28/9 Mat, dryck mm ingår!

Välkomna!!


Bevattningen tömd

Känns alltid lite vemodigt denna tid på året då hösten har anlänt och vintern kommer närmare.. Nu har ett av de viktigare ”införvintern” jobben utförts. De är att tömma bevattningsanläggningen och blåsa ur samtliga spridare samt vinterställa pumphuset för att förhindra att något fryser sönder. Vidare har jag kommit igång med röjning av sly och ris, vilket kommer att utföras så länge det går under hösten.


Frost på banan=Spelförbud!

Nu är det ordentligt med frost på hela banan vilket gör att det är jätteviktigt att inte beträda någon del av golfbanan. Spelförbud gäller till frosten lättat gissningsvis fram till ca 10.00 Viktigt att respektera detta för att undvika skador på gräset!Top