Ordinarie Greener

Nu kör vi på de ordinarie greenerna!! Välkomna!


Succé

Hittar inget ord som passar bättre..!! Vilken underbar ”Golfensdag” vi hade igår. Vill rikta ett stort tack till alla er besökare som kom ut till oss och provade på golf, gick tipsrunda och tog en fika i vår servering. Ett tack riktas också till våra fantastiska funktionärer som höll i alla aktiviteter, till er medlemmar som var på plats och spelade, fikade och umgicks! Härligt!! Vilken dag! Suveränt planerad dag av medlemskommittén. En uppföljning till er besökare kommer…! Vill också påminna er om att rangen alltid är öppen och det finns klubbor att låna i klubbhuset för den som behöver.


Bra jobbat!

Bangruppen har ännu en gång gjort en imponerande insats med dukarna. Samtliga dukar är nu inne under tak, uppmärkta och vikta! Jättestort tack till er alla!! Samtliga stenar bortkörda och greenerna har hunnit klippas ett antal gånger. Vädret har ju inte varit det bästa och av den anledningen har vi inte kunnat klippa ner greener så mycket som man hade önskat. Det ser riktigt bra ut och de fläckar som finns har stödsåtts ytterligare och en gödsel har lagts på hela banan. Klippning sker nu dagligen och vi siktar på att erbjuda så bra förhållanden det bara går på Tisdag då Harrys kanna kommer spelas och säsongen på allvar är igång. Vi spelar fortfarande på de provisoriska greenerna, för aktuell banstatus håll koll här på hemsidan!


Golfvärdschema 2019

Nu finns schemat för golfvärds/serveringsbemanning uppsatt i klubbhust. Välkomna att teckna er för önskat pass.


Golfensdag 25/5

Lördag 25/5 kl 11-14 genomför vi årets golfensdag på klubben. Välkomna till en trevlig dag hos oss på Lycksele Gk.
Program: Golfensdag


Banan öppen, dukar på plats

En kall och blåsig dag, trots det fixade bangruppen dukarna utan problem! Stort tack för ett mycket bra arbete, nu håller vi alla tummar vi har för att den utlovade värmen kommer. Går allt som det ska klipper vi första gången på 7-10 dagar. Vill uppmana er alla att undvika att beträda de blötaste områdena på fairway samt se till att laga eventuella märken. Vi kommer så fort det är möjligt börja skära och städa fairway. I samband med första gödseln kommer också en stödsådd på vissa delar av fairway att göras.


Banan öppen

Vi startar idag säsongen på allvar, banan öppen med provisoriska greener. Greenfee 100:-

Självservering igång i klubbhuset, omklädningsrum alltid öppna.

Välkomna till oss!!


Snön borta

Efter snösmockan är vi nu tillbaka igen med i princip helt bar bana. Det ligger lite snö kvar uppe på 5:an och 8:an samt från skottning på några ställen. Arbetet med stödsådd av greener har inletts och tanken är att under början nästa vecka få dukar på plats. Det är fortfarande riktigt blött på sina håll exempelvis mitten 1:an samt hål 6 & 7 men får vi bara plusgrader dygnets alla timmar så kommer det nog gå rätt snabbt att det torkar upp. Öppning av bana på provisoriska green kryper således allt närmare. Håll utkik på hemsida för senaste nytt!


Ja, vad säger man…

Man vaknade till vinter minst sagt. 1dm blötsnö över hela banan var inte vad jag hade önskat iallafall. Snön fortsätter dessutom falla. Men det ser ut som att det nu vänder om man tittar på långtidsprognoserna. Så förhoppningen om att snart kunna komma igång med banan på allvar närmar sig all mer. Vi borde absolut kunna komma igång med spel på de provisoriska greenerna under början nästa vecka tycker jag. Men som jag skrivit många gånger tidigare är det ju som bekant vädret som styr!


Bakslag

Hade planerat för att förbereda sådd av greener igår och idag och tanken var att få ut frö imorgon…. Men icke!! Vintern verkar ha tagit ett omtag, möttes idag av en helt vit bana och minusgrader. Ser inte så lovande ut heller om man tittar på långtidsprognoser, men dom har ju haft fel tidigare!


Rangen öppen

Idag körde vi igång säsongen 2019. Drivingrangen kommer som vanligt att vara öppen dygnet runt. Kortbetalning fungerar. Välkomna!!!


Tävlingsprogram 2019

Tävlingsprogrammet för säsongen 2019 är klart – se under ”Tävling”!


Sommarväder!!

Fantastiskt väder de senaste dagarna har gjort att snösmältningen riktigt tagit fart. Det ser mycket bra ut det som kommer fram. Drivingrangen torkar upp mer och mer och planerat öppningsdatum är: Måndag 29/4 kl. 09.00 Bilder nedan tagna idag under förmiddagen.


Glad Påsk

Vi önskar alla våra medlemmar, gäster samt samarbetspartners en riktigt trevlig påskhelg!!


Glad Påsk

Önskar er alla en riktigt trevlig Påsk. Passa på att ladda batterierna under helgen för snart är vi på gång med säsongen 2019. Ser ut som att vi inom kort kommer att ha plusgrader hela dygnet, då kommer den snö vi har kvar snabbt försvinna! Under snön ser det riktigt bra ut, vi har inte speciellt mycket is och inte heller så djup tjäle på det ställen jag kollat.


Trumma öppen

Full fart på vattnet under 1:ans fairway och under vägen ut i älven. Fick en propp i trumma under Torsdagen men lite ånga gjorde susen!


Vårvinter

Tiden går fort nu, början av April månad. Nu gäller det att se till att alla trummor diken mm är öppna så smältvatten kommer till rätt ställe. Snön har verkligen sjunkit ihop ordentligt, man beträder många skogspartier i lågskor redan nu. Kommer så smått börja skotta av greener och vissa tee:s. Detta gör vi för att få undan vatten och snabbare kunna gå på med maskiner för att så tidigt som möjligt få ut vårsådd. En luftning, sådd , dress kommer ske innan dukarna kommer på plats och vi får hoppas på en bra vår med lämplig temperatur och nederbörd. För er som är ute och promenerar, åker skidor mm kommer vi redan nu att ställa ut utemöbler på verandan så det finns möjlighet att njuta i solen en stund om man känner för det!


Inlandsgolfen 2019

Nu är Inlandsgolfens spelschema klart för 2019. Förra årets succé genomförs denna säsong 8-11 juli.


Medlemskommittén

Nu är medlemskommitténs sida uppdaterad med deras verksamhetsinriktning samt kontaktuppgifter.


Mars månad

Nu går vi allt snabbare mot säsongstart! Vi ser att våra banor söderut slår upp portarna allteftersom. För vår del återstår det trots allt ett antal veckor. Men efter den varma perioden vi haft har snötäcket markant sjunkit ihop och man går nästan i lågskor på sina ställen. Skoterlederna över banan har fungerat jättebra. Vi har inte haft några körningar hittills på ej markerade platser vilket är mycket bra. Efter den senaste blåsten/stormen har vi fått en hel del nerblåst skräp över banan men inga träd ramlade. Ser helst att vi själva får besluta om vilka träd som eventuellt ska plockas bort! De nya flaggorna och hålkopparna är beställda, även nya bolltvättar kommer monteras under våren. Blir suget efter golf för stort ta kontakt med Sune Björklund och boka in ett simulatorpass i hans moderna och fräscha simulator belägen i Rusksele.Top