Provisoriska Greener

Idag pipluftar vi och stänger de ordinarie greenerna. Resten av säsongen spelar vi på provisoriska.

Höstgreenfee

Vi kör nu med höstgreenfee 100:- resten av säsongen. I dagsläget är 8 av 9 greener ordinarie. Välkomna till oss!!

Viktigt angående frost!

Det är förbjudet att beträda frostbeklädda ytor, detta gäller SAMTLIGA grönytor på golfbanan.

Första riktiga höststormen

Vi blev under onsdagskvällen två träd fattigare på grund av den kraftiga blåsten. Uppstädat under dagen men vi har en hel del nerblåsta löv, barr och kvistar på övriga banan också. Nu laddar vi inför höstfinalen på Lördag sponsrad av Cirkel K.

Höstrusket är här

Nu känner man att hösten verkligen har anlänt. Idag blött och mulet och ca 10 grader. Vi ser lite svampangrepp på en del greener och har minskat klippning av ärevarv på både green och tee för att minska stressen för gräset. En del röjning samt dress är planerat under senare delen av september och oktober månad. I helgen spelar vi den populära tävlingen Försäkringsmäklarna Lundgren Lycksele Classic. Hoppas på bra väder och ett stort deltagarantal.

KM 2018

Så var KM 2018 igång, önskar alla deltagare stort lycka till!!

Glad midsommar

Vi önskar alla medlemmar, gäster samt samarbetspartners en riktigt härlig midsommarhelg!!

Blommor på plats

Tack vare mycket duktiga golfvärdar är nu nya blomlådor och krukor på plats med nyplanterade blommor. Visst blev det snyggt!!

Bangruppen in action

Suveränt jobb utfört av bangruppen under Torsdagsförmiddagen. Gräsröjning på hål 6, 7 samt 8 även bortforsling av allt gräsklipp skedde omgående. Tack för ännu ett fantastiskt effektivt arbetspass!

Vatten

Som ni säkert sett jobbar vi febrilt med vattnet, de nya styrsystemet håller på att kalibreras in och trasiga spridare håller på att bytas ut. Kommer under veckan behöva köra vatten även under dagtid vilket vi ber om överseende med. Idag kommer arbetet med att få igång tee:s att inledas. Vi har nu genomfört två tävlingar Park Hotell samt Harrys kanna och även hunnit med att få årets första hole in one!! Grattis Hasse Fransson!!

Lycksele GK igång med vision 50/50

Vad är vision 50/50? klicka på länken nedan för mer information.

Teemarkeringar och vertikalskärning

De utlovade nya teemarkeringarna börjar nu komma på plats. Tyvärr blev ett antal restnoterade och kommer inom kort. Därav fattas det en markering på några tee:s. Även markeringarna 55, 48, 39 är i dagsläget enbart provisoriska! Nya på G. Loggor kommer monteras så fort de levereras! Ni som spelat har under veckan sett att vi påbörjat vertikalskärning av fairways, alla fairways är inte ännu torra nog men hoppas att under nästa vecka ha kunnat köra över samtliga. Efter skärning kommer stödsådd att ske på de fläckar som så kräver.

Vision 50/50

Vi har nu kört igång arbetet med vision 50/50, igår kväll hade vi första mötet tillsammans med klubbrådgivare Lena Lindström. Information angående projektet kommer löpande att kommuniceras ut till samtliga medlemmar. Känns fantastiskt roligt att vi är igång med detta mycket viktiga projekt.

Kortterminal nu monterad på rangemaskinen

Möjlighet att betala med betal/kreditkort, via app eller köpta rangekort i shopen. Självklart fungerar även betalning med 10:or eller poletter.

Banan öppen med provisoriska greener

Äntligen är säsongen 2018 igång!! Greenfeegäster hjärtligt välkomna. Lågsäsongsgreenfee 100:- Observera att vi denna säsong är kontantfria så endast betalning med kort eller swish är möjlig. Välkomna till oss!!

Banan öppen med provisoriska greener

Suveränt utförd dukläggning av bangrupppen!! Tusen tack till er alla!! Vi har nu satt ut flaggorna på de provisoriska greenerna och öppnat upp för säsongen 2018. Teemarkeringar kommer inom kort, mest troligt på Onsdag att bytas ut mot nya. Vi spelar nu i framkant av samtliga tee:s och dessa är de första dagarna bara markerade med en sifferskylt. Senare kommer Teeområdet skyltas tydligt med TEE 55, TEE48, TEE 39 skyltar och de nya tydliga markeringar kommer markera tee.

Greener nu insådda

Samtliga greener är nu insådda och kommer under Måndag att täckas med vårdukar. Vi var 4 dagar tidigare med sådd denna säsong jämfört med 2017.

Rangen öppen

Rangen öppen alla dagar dygnet runt.

Drivingrange ÖPPEN

Äntligen igång!! Rangen är nu öppen för säsongen 2018. Som vanligt är maskinen igång dygnet runt och rangen stängs enbart under plockning. Den nya kortterminalen kommer monteras under veckan och då ges möjlighet att betala med betal/kredit kort, app eller via köpta kort i shopen. Mer info kommer så fort utrustningen är monterad. Nya hinkar är också på väg!!

Dagens banbilder!

Förberedelserna för att kunna öppna rangen pågår, planerat öppningsdatum är Måndag 7/5 10.00 Nu verkar värmen äntligen vara på väg, man känner redan idag att det är en helt annan temperatur än man varit van vid den senaste tiden. Trots att vi denna morgon hade -2 grader på garagetermometern. Känns fantastiskt roligt att vi äntligen snart är igång med säsongen 2018!!