Blöt invintring

Invintringen av banan har precis som de senaste höstarna inte varit den bästa. Blött, regn och töväder får till följd att det bildas ett lager is på stora delar av banan. Vilket i sin tur ger syrebrist för gräsplantorna. På våra greenerna ser det dock ut som att det bildats relativt porös is vilket möjliggör lite syretillförsel. Detta på grund av den pipluftning som utfördes innan det frös. I övrigt pågår renovering av ruffklipparens klippdäck för fullt samt en del röjningsarbete. Full fart med andra ord trots vinterns intåg!

Planeringskonferens i Skellefteå

Helgen spenderas i Skellefteå med årets planeringskonferens och höstårsmöte för NVGF. Under gårdagen hölls intressanta paneldiskussioner, arbete i grupper samt höstårsmöte. Under höstårsmötet fick Michael förnyat förtroende som ordförande i NVGF. Under dagen kommer grupparbeten samt redovisningar att genomföras.

Bana & Drivingrange STÄNGD

Bana och drivingrange är nu stängda för säsongen. Tack alla medlemmar, gäster och samarbetspartners för en fantastisk säsong.

Publicerad i Banchefen informerar, Meddelanden

Vintergreener

Nu är samtliga ordinarie greener pipluftade och stängda för säsongen, dress av greenområden pågår. Påminner om förbudet att beträda en frostig bana! Gäller HELA banan.

Ordinarie greener

Hålpipning av greener kommer att ske under Måndag 16/10 och efter detta kommer de att stängas för säsongen. Vi spelar sedan resten av säsongen på vintergreener.

Höstgreenfee

Vi har fortfarande de ordinarie greenerna igång. Höstgreenfee 100:- Välkomna!!

Publicerad i Banchefen informerar, Meddelanden

Banan fortfarande öppen

Nyklippta ordinarie greener. Igår spelades säsongens sista tävling och vinnare blev Bertil Söderlund. Greener kommer att pipluftas under vecka 41 återkommer med dag senare. Efter luftningen stänger vi de ordinarie greenerna.

Grattis Leif Lindgren

Hio på hål 4 igår 29/8, en järn 8 som slutade i hål. Stort grattis och imponerande spel under resten av ronden.

Dagens målarhjältar

Klubbhuset fick idag täckfärg på två sidor. Ett kanonjobb utfört av hus och bangänget! Även våra broar fick räcken inoljade. Stort tack till er alla!!

Frosten är här

Första morgonen med frost denna sensommar/höst. Hoppas dock att vi har många fina dagar kvar denna säsong!

Publicerad i Banchefen informerar

Mattias bäst när det gällde!

Klubbens jämnaste spelare Mattias Berglund segrade i den prestigefyllda Trim365Tisdag-finalen och belönades med en driver.

Grattis!

Advokatteamets juniortävling 2017

Bra kämpat av samtliga juniorer i startfältet!

Publicerad i Meddelanden

Banan klar för finalen av ”Trim365Tisdag”

Fairway, foregreen, greener samt tee:s är nyklippta inför kvällens final av Trim365Tisdag. Självklart har vi även borrat nya hål. Lycka till alla deltagare!

Publicerad i Banchefen informerar

Jan Zakrisson ny klubbmästare i matchspel!

Jan Zakrisson detroniserade regerande klubbmästaren Håkan Larsson i en stenhård final, vinst på 20:e! Grattis!

Grattis Vidar

Imponerande resultat av Vidar Axelsson under gårdagens Dressman tävling. Stort grattis från oss på banan!!

Publicerad i Banchefen informerar

Nytt banrekord: Vidar Axelsson 72!

Vid lördagens Dressmann Diploma gick Vidar Axelsson runt på 72 slag, vilket innebär nytt banrekord. Det tidigare rekordet, Gunnar Ågrahn 73 slag, stammar från 2003. Jättegrattis!

Lycksele vinnare av Lappland Ryder Cup 2017

Matchen mot Åsele slutade med vinst för vårt Lycksele med 5-4 Grattis alla deltagare!!

KM-Helgen avklarad

Grattis till våra klubbmästare i respektive klass! Extra stort grattis riktar vi till familjen Zakrisson som tog hem totalen!! Banan under helgen sköttes av mig tillsammans med Thomas G samt I-B Högling. Stort tack till er båda för mycket bra jobb med maskiner samt bunkrar. Inför helgen hade en hel del gräs röjts runt banan som bangruppen fraktade bort. Denna vecka kommer banan få välbehövlig gödsel samt trimmas till inför kommande helgs Evertsson Golf tävling.

Ny uteplats

Nu är vår nya uteplats klar, visst blev det snyggt!!

Lokaltidningens Introtävling

Lokaltidningen inbjuder alla golfstudenter (grönkortstagare) från 2016 och 2017 till introduktion i golfens tävlande to 6/7 12.30. Vi spelar 9 hål slaggolf under avspända former. Ingen startavgift – fika – håltävlingar – priser! Anmälan på lista i klubbhuset, alt Lennart 070/3224334.

Välkomna!