Banan

Lycksele golfklubbs bana är en 9-hålsbana skogsbana som ligger utmed Umeälvens strand centralt i Lycksele. Närheten till Ansia Resort gör att man som campinggäst enkelt kan ta sin golfbag och promenera till banan. Möjlighet finns att börja på hål 8 eller hål 6 om det är fritt bakom. Eftersom det är en liten klubb är samvaron i café och ute på banan enkel och otvungen. Det är lätt att komma ut och spela eftersom ingen tidsbokning krävs. Har du ingen att spela med, men önskar det, är det enkelt att fråga någon som är på väg ut och ofta är det bara att gå ut och spela och lära känna nya människor.

Under juni – september spelas tävlingar på banan, oftast ligger dessa på Lördag. För samtliga tävlingar gäller att män, kvinnor och ungdomar spelar tillsammans indelade i handicapklasser, A-, B- och C-klass blandas oftast i tre-bollar. Planerar du ett besök i Lycksele är du välkommen att på vår hemsida anmäla dig till tävling.

Banan är en skogsbana med bitvis parkkaraktär med många och knepiga vattenhinder. Svårighetsgraden gör att den innehåller många utmaningar. Smala fairways blandas med mer generösa landningsytor och greenerna är små, upphöjda och väl inbunkrade. Då den rankas som en av Sveriges svåraste banor premieras taktiskt sinne.

Driver kan användas på flera hål och belöningen kan blir stor, men bestraffningen lika påtaglig om den har en dålig dag. Spoon, alternativt långa järn, duger gott på alla hål. Närspelsklubborna är viktiga i bagen, liksom puttern då flera greener har stundtals kluriga onduleringar. Har du en bra dag bakom skaftet kan nettoscoren bli riktigt trevlig, då slopen ger många slag för handicapen.

Välkommen att spela vår bana som både ger och tar, men som alltid lockar golfaren tillbaka för nya rundor.