SGF:s Riktlinjer för tävlingsverksamhet

Nu har nya Riktlinjer från SGF kommit angående tävlingsverksamheten, vi följer självklart SGF:s samt NVGF:s rekommendationer och kommer inte att arrangera några tävlingar under denna period. Vi kommer att planera för att vi ska kunna genomföra tävlingsspel på Lycksele GK med normalt antal tävlingar trots en senare tävlingsstart än normalt. Detta gäller inte sällskapsspel (träning) som kommer kunna genomföras. Vi kommer jobba stenhårt för att få igång banan så snabbt som möjligt. Greener kommer börja skottas av direkt efter påskhelgen.

Nu närmar vi oss uppstart!

Arbetet med att förbereda säsongen 2020 pågår, ifjol öppnade vi upp rangen 29/4 och det hoppas jag att vi kan slå i år. Vi har ett snö/istäcke på ca 40 cm men det har hänt mycket sista veckan. Kommer snart skotta fram slagplatser och flytta ner maskiner från slaghuset. Trummor är öppna och det ser lovande ut. Greener kommer likt de senaste åren att skottas för att vi så snabbt som möjligt ska kunna genomföra vårsådden. Frön och gödsel är på väg upp till oss.

Våren är på gång

Nu börjar det töa ordentligt. Ett mycket viktigt arbete nu är att vi lyckas hålla trummor öppna. Idag har vi sett till att trumma på hål 1 samt under vägen är öppen så vattnet har någonstans att ta vägen.

SGF:s riktlinjer angående Coronaviruset

Vi följer och agerar efter SGF:s råd och riktlinjer kring coronaviruset. Läs mer i följande länk: SGF Riktlinjer

Årsavgifter 2020

Nu är årets fakturor på väg ut till er medlemmar, håll koll i era mailboxar!

Årsmöte

Igår hade vi årsmöte för Lycksele Golfklubb, ett 30-tal medlemmar fanns på plats. Efter Årsmötesförhandlingarna höll Helena Johansson ett föredrag kring klubbens 50-50 arbete. Vidare avtackades avgående styrelseledamot Harry Häggström samt Tävlingsansvarige Lennart Nilzon som under många år gjort ett fantastiskt arbete. Vi hälsar de nya styrelsesuppleanterna Torbjörn Hansson samt Maria Lundqvist välkomna in i styrelsearbetet.

Kallelse till årsmöte

Vi håller årsmöte 27/2 18.30 på Ansia Resort. Årsmöteshandlingar skickas i separat utskick under vecka 8

Kallelse

Reparation av snöslunga

Glöm inte bort att vi nu servar alltifrån snöslungor till gräsklippare! Slå en signal till Daniel för prisuppgifter och tidbokning. Vi kan även ombesörja hämtning och lämning av era repobjekt!

Inbjudan Simulatortävling i Norsjö

Inbjudan från Norsjö Gk till en golftävling i simulator.

Tävlingsinbjudan

Kom ihåg Medlemskvällen

Sista dag för anmälan till medlemskvällen idag 18.00!!

Simulatorgolf i Norsjö

Här kommer ett erbjudande från Norsjö Golfklubb till oss i Lycksele Golfklubb.

Erbjudande om Simulatorgolf

Tack Acon AB

Vi hade turen att vinna en projektor som Acon lottade ut. Vi tar mycket tacksamt emot denna. Den kommer att underlätta och förbättra mycket i vår utbildningsverksamhet. Än en gång stort tack till Acon AB

Medlemskväll

Vi inbjuder till en medlemskväll Tisdag 28/1 18.30-21.00 där kommer vi bland annat få höra vår förbundsdomare Harry föredra hur det är att arbeta på Europatouren samt informera om det nya handicapsystemet.

God Jul och Gott Nytt år

Vi önskar alla våra medlemmar, gäster och samarbetspartners en riktigt härlig jul samt ett gott nytt golfår

Flytt av klubbutvecklingsmöte

Vi har beslutat flytta fram det planerade klubbutvecklingsmötet, nytt datum kommer att annonseras via hemsida samt mailutskick.

Påminnelse Klubbutvecklingsmöte

Glöm inte bort att anmäla er till klubbutvecklingsmötet 10/12 på Ansia. Sista anmälan är 4/12

Inbjudan

Jobb i bäcken

Det har redan börjat frysa igen i trumma under vägen vid garaget, tur vi hann ta tag i det i tid.. Besvärligt när temperaturen pendlar. Men nu har vi fullt flöde så det ser bra ut.

Golfkalaset 2019

Glöm inte bort att anmäla er till Golfkalaset 2019. Anmälningstiden går ut i morgon 19/11. Inbjudan finns här på hemsidan!

Kyligare Fredag

Betydligt kallare idag, bra tycker jag då det inte vid denna töperiod hann bli alltför blött och därigenom skapa ett islager på banan. Nu finns det fortfarande en syrerik miljö för gräset. Hoppas vi kan hålla oss på minussidan framöver och att det kommer mer skyddande snö. Vi har redan uppmärksammat skidspår på banan. Som jag skrivit många höstar tidigare är det jätteviktigt att vi inte beträder gräsytorna i detta läge. Skidspår som anläggs när snömängden är så liten kommer att skapa skador till kommande säsong. Önskar er alla en trevlig helg!

Truckjobb

För närvarande genomgår vår gamla cushmantruck en behövlig renovering. Plåtjobb, kopplingsbyte och allmän uppfräschning står på agendan. Sen kommer vi ha en truck som kommer jobba för oss i många år framöver.