Ordentligt med regn

Efter sådd av greener följde en vecka med riktigt kalla nätter, nu verkar dock värmen kommit och det känns riktigt bra. Dukarna plockades av greener under måndagen av bangruppen. Vi har nu stödsått ytterligare, vertikalskurit samt gödslat. Bevattningen är uppstartad och vi jobbar nu på att få anläggningen att fungera felfritt. Hjälp på traven fick vi uppifrån då ett kraftigt regn och åskoväder drog över igår kväll och även under dagen har det kommit en hel del välbehövligt regn. Bunkerkanter har klippts under dagen och även på fairway har klippning inletts.


Seniors sida uppdaterad

Uppdaterad med datum för Seniortur, Matchspel NVGF samt NVGF:s Seniortour.

Seniors


Dukarna på plats

Efter en insats från bangruppen ligger nu samtliga dukar på plats på våra greener. Nu hoppas vi bara på att värmen kommer snart. Det ser väl lite mer lovande ut i slutet av denna vecka, vi håller tummarna! Arbetet med att få igång vattnet kommer påbörjas under veckan. Ett stort TACK riktas till bangruppen för en mycket bra insats idag!! Er hjälp är oerhört uppskattad och väldigt betydelsefull, ni är alla guld värda.


Solig och kall morgon

Gårdagskvällen bjöd återigen på nederbörd i form av snö/hagel. Minusgrader under natten gör att vi nu på morgonen möts av en vit bana, men solen gör sitt bästa för att göra banan startklar! Avvakta med spel till dess att frosten lättat, gissningsvis framåt 10.00


Strålande sol

En kall och solig morgon, frost över hela anläggningen. Vi hade mycket glädjande bra med spel på banan under gårdagen. Greener håller som bäst på att stödsås, ett arbete som är planerat att klaras av under denna vecka. Dukar kommer att läggas på måndag om allt går enligt plan! Omklädningsrum är öppna och städas dagligen. Välkomna ut till oss för en trevlig golfdag!


Ett litet bakslag..

Igår kväll kom ytterligare nederbörd som förvandlade vår bana till en vit sådan, vi hade -4.6 nu på morgonen just efter kl 04. Planerna var att påbörja stödsådd av greener idag, men vi får avvakta tills det tinat fram. Banan fortsatt öppen men precis som vi inte tillåter spel på frost under hösten gäller det självklart även nu på våren. Därför avvakta till banan återigen är frostfri innan ni går ut och spelar. Kul att se intresset igår då vi direkt hade spel på banan efter öppnandet. Först ut 2020 var Rego och Nisse!!


Banan öppen för spel!!

Nu kör vi igång! Provisoriska greener gäller, några blöta partier finns på banan samt fortfarande någon snöfläck. Vi kommer kommer inte placera ut några krattor i bunkrarna samt spelar med flaggor kvar i hålen vid ev puttning. Men vi rekommenderar starkt att skänka puttar inom metern så slipper vi all flagg och koppkontakt. Försäsongsgreenfee gäller 100:- Kom ihåg att laga uppslagen torv!! Välkomna till säsongen 2020


Bli golfare i sommar

Kontakta oss redan i dag för mer information 0950-66360, info@lyckselegolf.se


Full fart idag

Drivingrangen öppen, vertikalskärning av greener påbörjad. Vår nya samarbetspartner Lycksele El har monterat belysning i vårt slaghus på rangen så att träning kan ske även under våra mörka timmar! Ett stort TACK riktar vi till Kevin och Jonathan på Lycksele El AB. Behöver ni en elektriker tveka inte att kontakta de här proffsiga grabbarna! Vi hoppas vi får se er på något företagsevent hos oss i sommar.


Drivingrange Öppnar

Idag Tisdag 5/4 öppnar vi rangen för spel kl 12.00 bollmaskinen tar kort eller 10:or som vanligt. Välkomna att starta säsongen på Lycksele Golfklubb.

Bollmaskinen kommer vara igång dygnet runt och bollplockning kommer anpassas utifrån nyttjande, vanligtvis plockas bollar under morgonen alternativt vid behov. Vid frågor eller problem med bollmaskinen kontakta Daniel direkt via tel eller sms 070-543 10 43


Säker golf under coronapandemin

Se film om råd och tips för säker golf under pågående coronapandemi


Stora delar av rangen framme

Det går undan med snösmältningen!! Rangen kommer fram alltmer. En riktigt storstädning av klubbhuset håller på att genomföras inklusive en professionellt utförd fönsterputsning!! Han är duktig Tobias.


Börja spela golf

Det är enkelt att komma igång och börja spela golf! Är du intresserad kontakta oss direkt på 0950-66360 alternativt via mail daniel.evertsson(A)lyckselegolf.se vill du ha mer info runt hur det går till klicka på följande länk BÖRJA SPELA GOLF


Medlemskommittén

Sida uppdaterad med sommarens planerade arrangemang, du hittar sidan här!


Starten närmar sig

Det har hänt mycket de sista dagarna nu börjar det verkligen närma sig uppstart. Rangemaskinen är monterad och så fort rangen tinat av och torkat upp kommer vi dra igång övningsfältet. Övriga områden som tinat fram bjuder redan på ett grönskimmer vilket bådar mycket gott!!


TIDNINGAR I NORRS GOLFCUP 2020

Tre av Tidningar i Norrs tidningar står bakom fyra enskilda och fristående golf-tävlingar under sommaren 2020. Nytt för i år är att vi även ska utse en totalsegrare av Tidningar i Norrs Golfcup 2020. Tävlingens upplägg kan ev komma ändras beroende på hur regler och riktlinjer ser ut med tanke på situationen med corona. Mer info klicka på denna länk!


Isfria greener!

Denna vecka var tanken att påbörja skottning av greener, som jag skrivit om tidigare har islagret tidigare upplevts poröst när vi löpande under vintern kontrollerat statusen. Men det visar sig nu när vi går ut med traktor att vi har i princip inget solitt islager kvar på greener som tål traktor. Risken för att köra sönder är alldeles för stor. Ett ca 30cm snötäcke ligger på de flesta, självklart mer uppe på hål 3. Vi har alltid tidigare år haft ett par centimeter tjockt lager is som har hållit bra för att köras på. Tjälen är på det kontrollerade punkterna inte heller speciellt djup!! Detta bådar mycket gott!!


Glad Påsk!

Vi önskar alla våra medlemmar, gäster samt samarbetspartners en riktigt trevlig påskhelg!! Planering av säsongens aktivitetsprogram håller som bäst på att färdigställas och presenteras så fort det är klart! Vi ser fram emot en sommar med mycket golf. Säsongen söderöver har redan dragit igång och det spelas otroligt mycket golf redan. Vi är riktigt taggade på att komma igång uppe hos oss på Lycksele Gk också! Snart kör vi!!


Glad Påsk

Vi önskar alla våra medlemmar, gäster samt samarbetspartners en riktigt trevlig påskhelg!! Nu tar jag och Tobias påskledigt några dagar för att sedan dra igång skottning av greener och förbereda rangeöppning! Ta hand om varandra!


SGF:s Riktlinjer för tävlingsverksamhet

Nu har nya Riktlinjer från SGF kommit angående tävlingsverksamheten, vi följer självklart SGF:s samt NVGF:s rekommendationer och kommer inte att arrangera några tävlingar under denna period. Vi kommer att planera för att vi ska kunna genomföra tävlingsspel på Lycksele GK med normalt antal tävlingar trots en senare tävlingsstart än normalt. Detta gäller inte sällskapsspel (träning) som kommer kunna genomföras. Vi kommer jobba stenhårt för att få igång banan så snabbt som möjligt. Greener kommer börja skottas av direkt efter påskhelgen.Top